Olen korraldanud õppereise väga erinevatele sihtrühmadele ja olen tänulik kõigile nendele gruppidele, sest läbi selle saan veel rohkem teada Mulgimaa tegijatest. Olen kokku pannud õppereise puidu-, metalli-, kooliköökide- , külakogukondade, käsitööliste huvilistele. Räägi mulle, mis on Sinu ettevõtte huvi ja ma aitan leida just Sinu ettevõttele sobiva kava.
Alustame Leies asuvast Iglucraftist, mis on üks ainulaadsemad käsitööna puidust valmistatud kämpingumajade ja saunade tootja.
Havil Moodul tegeleb Viljandis element- ja moodulmajade valmistamisega.
Viljandi külje all olev NORDWOOD saetööstuse üks kaubamärk on AS Viiratsi Saeveski, kus toodetakse saematerjali kohalikust põhjamaisest männi- ja kuuse palgist.
OÜ Päikesepuu Maailma Kõige Üksildasem Lambipood asub Loodis. Siin on mees, kes naudib elu ja nokitseb just nii palju kui tahab. Tema lemmikuks on need luuviljaliste puud, mis on oma viljaka elu ära elanud ehk ta teeb lampe murdnud ja maha võetud puudes.
Jõuame Karksi, kus on Puidukoda OÜ. Nende põhitegevus on kõrgema lisandväärtusega okaspuu höövelmaterjali (kuusk, mänd ja Siberi lehis) tootmine ning turustamine. Lisaks pakutakse mitmeid järeltöötluse võimalusi: värvimine, immutus. Ettevõte pakub tööd rohkem kui 125 töötajale.
Samas lähedal asub Holttem AS, mis pakub puidu- ja mööbli ettevõtjatele tugevaid materjale ja paindlikku koostööd. Toodetakse liimpuitplaate, mööblidetaile ja saematerjali.
“Tark küsib, et kuidas saab ja õpib teiste õnnestumistest!“
Toit on põnev teema ja selle teemalisi õppereise on põnev teha. Mulgimaal on mitmeid vahvaid toidutootjaid, kes jagavad oma kogemusi ja lugu.
Kohtume Viljandis, kus oma tooteid tutvustab koduköögis vinnutatud sealiha Tixi Winnukas ja vutimunade väiketootja Karutsi Vutt, mis tegutseb küll Mulgimaal.
Koduresto asub metsade keskel, kuhu Monika asus elama mitmed aastat tagasi. Nad renoveerisid vana mulgi häärberi elamiseks ja aida kodurestoks. Monika road on inspiratsiooni saanud erinevatest maailma köökidest ja peegeldavad tema nägemust heast toidust. Lisaks valmistatakse käsitöö vahukomme. Meiegi saame osa maitseelamustest.
Retrohõnguline nn töölissöökla Mulgimaal. Toitu tehakse puupliidil, mis pannakse kütte juba kella 5 ajal hommikul. Söökla on lahti ainult tööpäevadel kaks tundi. Mulgiputru saab siin ka! Põikame sisse imeliselt renoveeritud Kulla Leerimajja
Pollis on teadus- ja arenduskeskus, mille eesmärk on taimse materjali täielikum ärakasutamine toidulistes ja mittetoidulistes toodetes. Läheme vaatama keskusesse rajatud ekstraheerimis-, destillatsiooni-, keemia-tehnoloogia, kuivatustehnoloogia ja biokeemia laboreid.
Karksi – Nuias valmistatakse juba paar aastat kombuchat ehk fermenteeritud teed, mis on uuesti sündinud jook vanade traditsioonide järgi. Meie teame seda teeseene nime all. Nüüd saame näha, kuidas seda tänapäevaste vahenditega suuremas koguses toota saab aga ikka nii, et maitse oleks sama hea või vaata et paremgi kui vanasti. Põnevust lisavad erinevad maitsed, mis on mahedad ja naturaalsed.
Võrstule lähedal olles peab ikka kalatooteid sööma, nägema ja kalameeste jutte kuulama. Kalamees Uno on just see õige mees, kes jagab meiega oma kalatoodete lugusid.
“Tule ja lase ennast inspireerida heast toidust ja põnevatest lugudest“
40000+
Kilomeetrit avastatud1500+
Külalist võõrustatud70+
Rõõmsat ettevõtet