Avastame Mulgimaad, väljumisega Võrust

Päev Mulgimaal

8.00 Väljume Võrust

Jalutuskäik Tõrvas

Shroomwell tehase tuur

Külastame Tõrvas asuvat seenekasvatust- näeme oma silmaga, kuidas seeneniidistikust kasvavad suured seenepallid. Saame maitsta eliksiire ning uusi karastusjooke.

Torupilli talu

Mulgimaa ja torupill on lahutamatu osa. Torupilli talus võtab meid vastu Ants Taul, kes räägib, kust sai alguse tema torupilli armastus ja mida ta tänasel päeval teeb. Vaatame üle ka tema lennukuid ning tutvume perenaise kätetööga.

Kärstna mõis/lõunasöök

Alustame lõunasöögiga (ca 13.00) ja Mulgimaal on selleks ikka mulgipuder. Kärstna mõis kuulus omal ajal von Anrepite aadliperekonnale, kes olid sõjaväeliselt tegevad just ratsavägedes. Nüüd on siin Viljandi valla allasutus, kus perenaine Urve on väga aktiivne käsitöö inimene ja spordi tegevuste eestvedaja. Mõis ise on ilusti hoitud, eriti ilus on taastatud lilleaed.

Lilleaed

Sudiste külas asub imeline koduaeg, kus on palju ilusaid lillepeenraid, puid ja põõsaid. Perenaine Hille Krusberg jagab meile teadmisi, kuidas nad selle tulemuseni on jõudnud.

Taagepera loss

Taagepera loss on eriline paik – siin põimuvad elegantsus, maamiljöö, ajalugu ja tänapäev. Võimsa juugendstiilis lossi lasi oma elupaigaks ehitada parun Hugo von Stryk juba rohkem kui sada aastat tagasi. Otto Wildau projekteeritud mõisahoone valmis 1912 aastal. Meie imetleme tornis vaadet ja avastame maa-aluseid käike. Lossi restoranis ootab kohv ja kook!

Holdre loss

Holdre loss on juugendstiilis külastuskeskus, mis omal ajal kuulus Woldemar von Ditmarile. Nõukogu ajal oli siin pioneerilaager ja Lembit Eelmäe ema pidas mõnda aega ka poodi. Nüüd kuulub see eraomanikule ja siin on välja pandud Alo Põldmäe klaverite kogu. Meie teemegi tutvus eriliste klaveritega ning saame teada, kust ja kuidas nad siia jõudsid

21.00 Võru

Hind ühele inimesele 67€

Hind sisaldab päevakava kokkupanemist, päeva juhtimist, bussitransporti 47 kohalises bussis, sissepääse, lõunasööki ja kohvipausi ning hulgalisel jutte Mulgimaast.

Registeeri ennast reisile siin:

https://forms.gle/mnbWXN4fm9msdoFv9

Üritus Facebookis:

https://fb.me/e/3vX6L0XJA

Lisainfo:

e-mail: kirglikavastaja@gmail.com
tel: 566 731 74
FB sõnum Kirglik Avastaja lehelt
Jaanika Toome ja Erki Aas

  • 40000+

    Kilomeetrit avastatud
  • 1500+

    Külalist võõrustatud
  • 70+

    Rõõmsat ettevõtet